Sikeres volt a hulladékgyűjtés

Szerző • 2015-06-19 • Hírek, Zöld környezet Sikeres volt a hulladékgyűjtés bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva773

Valamivel több mint 4 és fél tonna veszélyes háztartási, és közel 1,8 tonna elektronikai hulladékot adtak le a XVIII. kerületben az önkormányzat által szervezett lakossági veszélyeshulladék-gyűjtés során.

A június 13-i akció során, a korábbi évekhez hasonlóan, négy helyszínen lehetett átadni a háztartásokban összegyűlt, a kukákban nem elhelyezhető vegyi anyagokat, kiselejtezett elektronikai cikkeket, autógumit és minden egyéb, az emberi egészséget, élővilágot és a környezetet közvetlenül vagy közvetve károsító szemetet.

A Martinovics téren, a Hősök terén, a Rudawszky téren és a Kondor Béla Közösségi Ház melletti gyűjtőhelyen is nagy volt a forgalom. Az önkormányzat megbízásából a hulladék összegyűjtését és elszállítását végző cég adatai szerint vegyi hulladéknak minősülő szemétből 4547 kilogramm, míg régi elektronikai cikkekből 1785 kilogramm gyűlt össze.

A legnagyobb mennyiséget, több mint 2 tonnát, a maradék festékek tették ki, gumiabroncsból, 600, étolajból 450 kg-ot hoztak vissza a lakók. A leadott holmik között több száz kilogrammot kitevő televízió, háztartási kis- és nagygép, hígító és egyéb vegyszer, gyógyszer is volt. Ezen kívül csaknem egy mázsa kommunikációs eszköz, közte számtalan régi mobiltelefon is összegyűlt.

bp18.hu, P.A.

Pin It

Kapcsolódó

Hozzászólások letiltva