Sok a szemét – vigyázzunk a lakókörnyezetünkre!

Szerző • 2019-01-12 • Hírek, Önöknek válogattuk, Zöld környezet Sok a szemét – vigyázzunk a lakókörnyezetünkre! bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva2309

Sajnos utcai szemetelésben még mindig nagyon magas számokat érünk el 🙁 ! A városgazda.hu oldalon olvastuk, hogy a Városgazda18 kommunális csoportja 2018-ban 3 600 m3 hulladékot gyűjtött össze a kerület köztereiről,
játszótereiről, utcáiról, ami közel 450(!) sittes konténernyi hulladék. Vigyázzunk környezetünkre és a tisztaságra, hiszen ez közös érdekünk!

Mint azt Lovass Sándortól, a Városgazda18 Zrt. Kommunális Csoportjának a vezetője nyilatkozta, az előző évekhez viszonyítva most télen sem csökkent a lakosság egy részének a szemetelési kedve.

Általában nyáron szemetelnek lényegesen többet, télen pedig kevesebbet, de ezen a télen szinte a nyári szemétmennyiséggel megegyezőt gyűjtötték össze a munkatársaink. Ha két napig nem gyűjtjük valahol a szemetet, az már határozottan meglátszik a környék összképén. Ezer kerületi kukát kezelünk, sok szemetet kézzel szedünk fel, és a két ünnep között is gyűjtöttük a hulladékot. Munkatársaink szombatonként is dolgoznak a kerület tisztaságán, ennek is köszönhető, hogy elfogadható városképet láthatnak a lakók

Ha az összegyűjtött szemét alapján szerint szeretnénk top 5-ös listát felállítani, akkor a kerületi rangsor a következőképpen alakulna:

– Havanna-lakótelep
– Lakatos-lakótelep
– Gloriett-lakótelep
– Szent Lőrinc-lakótelep
– Alacskai úti lakótelep

Sajnos a szemetelés nemcsak a városi területeken, hanem az erdőkben is zajlott. A Városrehabilitáció18 Zrt.-hez tartozó erdőgondnokság munkatársai 2018-ban 150 m3 szemetet gyűjtöttek össze a kerületi erdőkben.

Szeretnénk kérni a lakosságot, hogy óvják környezetüket és ha szemetelést észlelnek, illegális hulladéklerakást szóljanak rá a vétkesre vagy értesítsék a közterület felügyeletet a + 36-30-581-7310-es telefonszámon.

Pin It

Kapcsolódó

Hozzászólások letiltva