Szent István-napi utcabál a Sportkastélynál

Szerző • 2019-08-20 • Hírek, Könnyű Szent István-napi utcabál a Sportkastélynál bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva879

Fergeteges utcabált rendeztek augusztus 19-én a Sportkastély előtti parkolóban Szent István napja alkalmából. A kenyérszentelés után volt itt zene, tánc, tűzijáték és jó hangulat. Immár tizedik éve az augusztus 20-i ünnep környékére teszi az imreiek egyik legnépszerűbb utcabálját az Együtt Pestszentimréért Egyesület – olvastuk a bp18.hu oldalon.

Eddig egy órával korábban, azaz este 6 órakor tartották, de a nagy melegre való tekintettel idén már 7-kor, hogy még többen jöjjenek a rendezvényre. A megadott időre meg is telt a Sportkastély előtti parkoló, amely erre az alkalomra átalakult igazi búcsúhellyé, a kicsikre gondolva ugrálóvárral, pónilovaglási lehetőséggel, arcfestéssel, a szüleikre gondolva pedig sörsátorral, borpatikával, de volt itt lángos, kürtöskalács is, minden, ami hozzájárul egy kellemes családi programhoz.

Ujvári Judit, a rendező egyesület elnöke köszöntötte a megjelent vendégeket, köztük Ughy Attila polgármestert, aki örömmel jött a rendezvényre, mert így láthatta, milyen népszerű lett az évek alatt az utcabál, és elbeszélgethetett a pestszentimreiekkel. A helyi katolikus templom lelkésze, Miklós atya megszentelte az új kenyeret, amit aztán felszeletelve szétosztottak az ünneplők között. Néhány szót mondott az éltető búzáról, a kenyér fontosságáról a magyar nép életében és az újborról is, ami hamarosan a családok asztalára kerülhet.

Ezután táncház alakult ki pillanatok alatt a színpad mellett, a félórás műsor után pedig „belecsapott” az imreiek egyik kedvenc együttese, a Chameleon, amely a kezdetek óta az utcabál fő zenekara, a tíz év alatt csupán tavaly nem ők adták a talpalávalót. Este 10-kor tűzijáték szakította meg a mulatozást, de a látvány mindenért kárpótolt. Még egy óráig szólhatott a vidám zene, majd elcsendesült a parkoló, mindenki elégedetten mehetett haza a bulival fűszerezett ünnepről. Ujvári Judit is, aki lapunknak elmondta, hogy jó volt megint látni, ahogy a helyiek százai szórakoztak ezen a rendezvényen, amit az önkormányzat támogatott. S lassan már készülnek a szintén hagyományos őszi tökfesztiválra.

Forrás: bp18.hu/T.L.

Pin It

Kapcsolódó

Hozzászólások letiltva