Szerdán nyithatnak az üzletek és újraindulhatnak a szolgáltatások

Szerző • 2021-04-06 • Hírek, Közélet Szerdán nyithatnak az üzletek és újraindulhatnak a szolgáltatások bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva147

A mai napon fontos mérföldkőhöz érkeztünk: 2,5 millió honfitársunk beoltva – közölte Orbán Viktor kedd délután Facebook-videójában. A miniszterelnök azt mondta, holnaptól nyithatnak az üzletek és újraindulhatnak a szolgáltatások. A döntésről szóló határozat kedden hat óra után a Magyar Közlönyben is megjelent, módosul a kijárási korlátozás is: este 10-re kell hazaérni.

Orbán a videójában megjegyezte, az oltást folytatják, hasonló tempóban, egyúttal arra kért mindenkit, hogy regisztráljon és vegye fel az oltást. Magyarország lesz az az európai ország, ahol a leggyorsabban jut vakcina mindenkinek – fogalmazott.

A döntésről szóló határozat kedden hat óra után a Magyar Közlönyben is megjelent, ebben többek közt az szerepel, hogy Pintér Sándor belügyminiszter megállapította, hogy valóban megtörtént a 2,5 milliomodik oltás.

A Kormányzati Tájékoztatási Központ hétfőn tette közzé, mely intézkedések lépnek életbe a 2,5 millió beoltott elérését követően:

– A kijárási tilalom az este 10 óra és reggel 5 óra közötti időszakra módosul.
– Az üzletek reggel 5 óra és este 9:30 között lehetnek nyitva.
– Az üzletek, köztük a március 8. óta zárva tartó üzletek újfajta, négyzetméter alapú szabályok mentén ugyan, de nyitva lehetnek. Átlagosan 10 négyzetméterenként 1 vásárló lehet az üzletben az új szabályozás szerint.
A szolgáltatásokkal kapcsolatos ideiglenes védelmi intézkedések megszűnnek, így kinyithatnak a fodrászok, kozmetikák és más szolgáltatók.
– A vendéglátó üzletek ugyanakkor továbbra sem nyithatnak ki normál üzemben, csak az ott dolgozók tartózkodhatnak ezekben az egységekben. Csak az elvitelre alkalmas ételek kiadása és szállítása érdekében, az ehhez szükséges időtartamig mehetnek be az éttermekbe a vendégek. A szállodák továbbra sem fogadhatnak vendégeket.

A miniszterelnök egyébként múlt héten a köztévének adott interjújában azt mondta: azért 2,5 millió beoltottnál kezdik el a fokozatos nyitást, mert számításaik szerint ebben minden olyan 65 év fölötti benne van, aki regisztrált az oltásra.

Forrás: MTI, 24.hu

Pin It

Kapcsolódó

Hozzászólások letiltva