Jövő héten ismét földi szúnyoggyérítés a kerületben

Szerző • 2020-08-15 • Hírek, Közélet Jövő héten ismét földi szúnyoggyérítés a kerületben bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva249

Földi úton történő szúnyoggyérítés lesz a kerületben augusztus 18-án és 19-én az esti órákban. A pontos helyszíneket a cikkben találják!

A kezelés pontos időpontjára az alábbi ütemezést tervezzük:

08.18. (kedd) Pótnapok: 08. 19., 08.22.

Belsőmajor
Erdőskert
Újpéteritelep
Kossuth Ferenc telep
Krepuska Géza telep
Ganz kertváros
Ganz telep
Halmi erdő

08.19. (szerda) Pótnapok: 08.22., 08.23.

Szent Imre kertváros
Szemeretelep
Gloriett telep
Bókay telep
Havanna lakótelep
Lipták telep
Rendessytelep
Lakatos lakópark
Erzsébet telep
Bélatelep
Lónyaytelep
Miklóstelep
Lajta utca-Forgó utca-Sajó utca által határolt terület

A kezelést a napnyugta utáni órákban tervezzük elkezdeni. Rossz idő esetén a védekezés a fenti Pótnapokon, ugyanebben az időben kerül elvégzésre.

Alkalmazott készítmény: Deltasect Plus 1,2 ULV szúnyogirtó szer.

A készítmény a kijuttatott csekély mennyiségben (0,6 liter/hektár) kizárólag az érzékenyebb rovarokat pusztítja el, melegvérű állatokra, emberre nem veszélyes, hatóanyaga néhány óra alatt lebomlik.

A lakosság részére javasolt intézkedések:

A szabadban tárolt gyermekjátékokat, élelmiszereket, evőeszközöket, a szabadban szárított ruhákat, a kezelés napján javasolt összegyűjteni vagy letakarni. A kezelés idejére és az azt követő 1 órában javasolt az ablakokat, ajtókat zárva tartani és a külső levegőt bejuttató mesterséges szellőztető berendezéseket kikapcsolni. A kezelt területen termő zöldségeket, gyümölcsöket fogyasztás vagy feldolgozás előtt ajánlott megmosni. A kezelést végző gépkocsi közvetlen közelében tartózkodni nem szabad.

A szabadban, fedetlenül tárolt vízgyűjtő edényekben, a különböző tárgyakban megülő esővízben akár egy hét alatt is kifejlődhetnek a szúnyoglárvák. A szúnyogirtó kezelés kiegészítéseként ajánlott, hogy az ingatlantulajdonosok szüntessék meg, rendszeresen ürítsék vagy takarják le az épületek körüli kisebb, pangó vízgyülemeket.

Fotó: Czeglédi Zsolt/MTI

Pin It

Kapcsolódó

Hozzászólások letiltva