Szúnyoggyérítés a kerületben – időpontokkal és helyszínekkel

Szerző • 2020-07-16 • Hírek, Közélet Szúnyoggyérítés a kerületben – időpontokkal és helyszínekkel bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva273

A 18 kerületben július 18-án és 20-án lesz földi szúnyoggyérítés. A kezelést a napnyugta utáni órákban végzik majd, a készítmény a kijuttatott csekély mennyiségben (0,6 liter/hektár) kizárólag az érzékenyebb rovarokat pusztítja el, melegvérű állatokra, emberre nem veszélyes, hatóanyaga néhány óra alatt lebomlik.

A kezelések időpontjai, helyszínei:

07.18. (szombat) Pótnapok: 07.19., 07.20.

Belsőmajor
Erdőskert
Újpéteritelep
Kossuth Ferenc telep
Krepuska Géza telep
Ganz kertváros
Ganz telep

07.20. (hétfő) Pótnapok: 07.21., 07.22.

Szent Imre kertváros
Szemeretelep
Gloriett telep
Bókay telep
Havanna lakótelep
Lipták telep
Rendessytelep
Lakatos lakópark
Erzsébet telep
Bélatelep
Lónyaytelep
Miklóstelep
Lajta utca-Forgó utca-Sajó utca által határolt terület

Alkalmazott készítmény: Deltasect Plus 1,2 ULV szúnyogirtó szer.

A lakosság részére javasolt intézkedések:

A szabadban tárolt gyermekjátékokat, élelmiszereket, evőeszközöket, a szabadban szárított ruhákat, a kezelés napján javasolt összegyűjteni vagy letakarni. A kezelés idejére és az azt követő 1 órában javasolt az ablakokat, ajtókat zárva tartani és a külső levegőt bejuttató mesterséges szellőztető berendezéseket kikapcsolni. A kezelt területen termő zöldségeket, gyümölcsöket fogyasztás vagy feldolgozás előtt ajánlott megmosni. A kezelést végző gépkocsi közvetlen közelében tartózkodni nem szabad.

A szabadban, fedetlenül tárolt vízgyűjtő edényekben, a különböző tárgyakban megülő esővízben akár egy hét alatt is kifejlődhetnek a szúnyoglárvák. A szúnyogirtó kezelés kiegészítéseként ajánlott, hogy az ingatlantulajdonosok szüntessék meg, rendszeresen ürítsék vagy takarják le az épületek körüli kisebb, pangó vízgyülemeket.

Pin It

Kapcsolódó

Hozzászólások letiltva