Szurkolói atrocitás, könyvégetés és bocsánatkérés

Szerző • 2015-07-15 • Hírek, Sport Szurkolói atrocitás, könyvégetés és bocsánatkérés bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva1045

A Pestszentimrei Sport Kör és az 1908 SZAC KSE közös közleményben rendezte el egy mérkőzés utáni vacsorán történt sportszerűtlen viselkedés, szurkolói magatartás miatti kellemetlenségeket és fogalmazták meg, hogyan kerüljék el mindezt a jövőben. A közleményt változtatás nélkül közöljük.

“A 2015. 05. 16-án lejátszott Pestszentimrei Sport Kör -1908 SZAC KSE BLSZ II. osztályú bajnoki labdarúgó mérkőzés (1: 1) előtti és utáni történéseket a két egyesület elnöksége a polgármesteri hivatalban történt találkozójukon részletesen áttekintette 2015. 07. 09-én.

Közösen megállapították, hogy a folyamatosan növekvő két club közötti ellentét nem minden tekintetben sporthoz köthető okok miatt növekszik. / tájékozatlanság, túlzott elvárások, követelőzés, alkoholos befolyásoltság, városrészi politikai és történelmi ellentétek/

A PSK mint házigazda sajnálatát fejezte ki, hogy nem tudott megfelelő körülményeket biztosítani az általa tervezett közös vacsora zavartalan lebonyolításához. Az 1908 SZAC KSE mérkőzés után ott maradt szurkolóitól és játékosaitól a Pestszentimre szurkolói által elkövetett sportszerűtlen viselkedésért ebben a formában is elnézést kér a PSK elnöksége.

A sajnálatosan megtörtént – és közösen elítélt- a SZAC-tól ajándékba kapott könyv elégetésének ügyében a PSK saját hatáskörben lefolytatta eljárását és intézkedéseket hozott. A lefolytatott fegyelmi eljárás kivonatát megküldte az 1908 SZAC KSE-nek aki ezt írásban véleményezte.

A PSK által az ügy eddigi kommunikálására, feltárására, rendezésére tett intézkedéseket az 1908 SZAC KSE tudomásul veszi habár tájékoztatása nem volt teljes körű.
Az 1908 SZAC Elnöksége a fentiekre tekintettel kinyilvánította, hogy ellentétben az eddigi álláspontját illetően, valamennyi korosztályban vállalja a két egyesület között kisorsolt mérkőzések lejátszását a 2015./2016. évi bajnokságokban, A PSK vezetése ezt elfogadta. A továbbiakban pedig az 1908 SZAC KSE kéri a PSK vezetését, hogy a mérkőzések előtt 2 órával, illetve a mérkőzések után 1 óráig a PSK pálya területén alkoholt ne áruljanak, valamint mindkét fél vállalja, hogy a rendezői gárdájával biztosítja, hogy a pályák területére a szurkolók szeszes italt ne hozzanak be.

Petszentimrei Sport Kör részéről:
– Egry Zoltán elnök sk.
– Dr. Lévai Zoltán elnökségi tag sk.

1908 SZAC KSE részéről :
– Pintér Béla elnök sk.
– Maráczi János elnökségi tag sk.
– Földes Sándor elnökségi tag sk.
– Trizna Tamás csapatkapitány h. sk.

A két egyesület viszonyának elősegítése érdekében Dr. Lévai István alpolgármester úr kezdeményezte, hogy egy később kijelölendő időpontban kerületünk egyik testvérvárosába
közös csapattal történjen látogatás. Mindkét club elnöke megköszönte és elfogadta a felajánlást” – olvasható a nyilatkozatban.

Pin It

Kapcsolódó

Hozzászólások letiltva