Tengertől a csillagokig – előadások a Bókay-táborban

Szerző • 2015-07-12 • Hírek, Szórakozás Tengertől a csillagokig – előadások a Bókay-táborban bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva1053

A Bókay-kertben zajló meteorológiai előadássorozat kicsiknek és nagyoknak egyaránt szól, melyet az ICI Zrt. munkatársai tartanak. Az első előadásra július 1-én került sor, a szokásos kiabálóversenyt ezúttal a “Sikító bajnokok” csapat nyerte. A következő előadás július 15-én lesz.

A Bókay-kert hűsítő fái között minden évben megrendezésre kerül a Nyári Napközis Tábor, ahol a játékos elfoglaltságok mellett hasznos ismeretterjesztő előadásokat is meghallgathatnak a táborban részt vevő gyerekek, illetve minden kedves érdeklődő. A nagy népszerűségnek örvendő program idén június 22-én indult és augusztus 19-én ér véget. A tábort a Budapest XVIII. kerület valamelyik általános iskolájában tanuló és/vagy a kerületben lakó általános iskoláskorú gyermekek vehetik igénybe kedvezményes keretek között.

bokayeload_bent

A szervezők arra is ügyelnek, hogy a vetélkedők és a játék mellett érdekes, hasznos programokra is sor kerüljön. Az ICI Interaktív Zrt. a Környezeti Monitoring Program keretein belül minden évben, így idén is négy előadást tart a tábor ideje alatt, július 1-én, szerdán pedig sor is került ezek közül az első bemutatóra. Az előadókat ilyenkor lelkes ÖKO-aktivisták segítik, és ők is aktívan részt vesznek az egész bemutató lebonyolításában is. Ezen a szerdán Bánhegyi Kinga, Negrea László és Deák Levente voltak a meteorológus segítségére, köszönjük nekik!

A “Tengertől a csillagokig” előadássorozat során a gyerekek játékos, érdekes, ismeretterjesztő módon ismerkedhetnek meg az időjárás elemeit vizsgáló és mérő meteorológiai műszerekkel, az időjárás-érzékenység fogalmával, sőt, sokszor ők maguk számolnak be arról, hogy milyen formában érinti őket mindez.


A légszennyezettség témája is szóba került, és a műszerbemutatót követően sor kerülhetett a nagy népszerűségnek örvendő kiabáló-versenyre is. A közönség sorait kitevő diákok két csoportot alkottak, közülük pedig a “Sikító bajnokok” voltak a hangosabbak: a nagyon szép eredménynek számító 123,0 dB-es hangerővel nyerték a versenyt! Második helyezett lett a “Krumplipüré” nevű formáció. Gratulálunk a nyerteseknek!

bokayeload03_bent

A kiabálóversenyt megnyerő csapat a “Sikító bajnok” nevet választotta magának – nyereményük egy csokitorta volt.

A következő előadások időpontjai:

– július 15. szerda, 14:00
– július 29. szerda, 14:00
– augusztus 12. szerda, 14:00

Pin It

Kapcsolódó

Hozzászólások letiltva