Tényleg életrevalók…

Szerző • 2019-05-12 • Hírek, Közélet Tényleg életrevalók… bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva560

Az Életrevalók nevet is viselik a Pestszentimrei Baptista Gyülekezet nyári programjai, amelyek igazán sűrűk, hiszen a nyár elejétől szeptember végéig program programot követ. Ezekről beszélt Háló Gyula baptista lelkész – a bp18.hu-nak.

Betáblázták maguknak a nyarat, mert elnézve a programokat, alig-alig akad olyan hétvége, amikor ne az egyházukról szólna az életük. Persze felfoghatjuk úgy is, hogy így van ez rendjén…

– Igen, ez a rend, ez a legfontosabb az életünkben, de majd elmondom a programokat, amelyekből láthatja, hogy tartalommal megtöltött napok lesznek, közel az emberekhez, különös tekintettel a fiatalokra.

Csak kíváncsiságból kérdem: ön mint a gyülekezet vezető lelkésze valamennyin részt is vesz?

– A legtöbbjén igen, de a kifejezetten és konkrétan a gyerekekhez szóló programokon nem feltétlenül, hiszen nem mellesleg akad nekem dolgom itt is, a Nemes utcában.

Alkotótábor Fonyódon

Nézzük akkor a menetrendet. Júniusban, közvetlenül az iskolaév végeztével, már indul is a „vonat”…

– Igen, s Balatonföldvárra megy, ahol családosok hétvégéje lesz. Bizonyára némi megnyugvás lesz mindenkinek, ha szerencsésen és egészségben fejeződik be a tanév.

Utána „adnak” két hetet arra, hogy máshova is el tudjanak utazni a gyerekek a szüleikkel.

– Természetesen akkor mennek a szüleikkel, amikor csak akarnak, nem kötelező programok ezek, mi csupán a családon és az iskolán túl szeretnénk örömöt, emlékezetes programot adni a gyerekeinknek. Ennek jegyében lesz egy egyhetes tábor Fonyódon, amely a Nyári alkotóhét címet viseli. Ez el is árulja a lényeget: hogy a képzőművészet áll majd a középpontban.

Az államalapításra emlékeznek

Úgy látom, hogy ez a tábor már belecsúszik a csúcsba, mert összeér azzal, amelyet Tahiban rendeznek.

– No, ennek nem lesz különösebb tematikája. A lényege az, hogy várjuk és elvisszük ebbe a kedves Duna-parti városba a gyerekeket, ahol csak egy dolguk lesz: hogy érezzék jól magukat, ahogy egy iskoláshoz illik. Szerintem menni fog, s nem lesz baj a hangulattal az augusztus 5-én kezdődő országos ifjúsági táborban sem. Már csak azért is így gondolom, mert eddig sosem volt.

Ezután a felnőttek állnak a srácok helyébe…

– Elvégre nekünk is jár a jóból, de azért igyekszünk megőrizni a komolyságunkat. Augusztus 5-től 11-ig lesz Tahiban a baptista országos konferencia, amelyet az államalapításra emlékezve rendez meg az egyházunk, sok-sok programmal és előadással. Személy szerint magam is várom ezt, mert már a témája is sokat ígérő.

Férfikonferencia

Ezzel véget is ér a „vakáció”…

– Elkezdődik az iskola, s akkor már csak egy egynapos gyülekezeti kirándulást tervezünk Vácra. Szeptember utolsó hétvégéjén lesz még egy férfikonferencia Tahiban, a baptista tábor keretében. És már itt az igazi ősz, itt van október.

– Ezekre a változatos programokra tényleg illik az, amit címnek adtak: életrevalók…

Pin It

Kapcsolódó

Hozzászólások letiltva