Közel 1200 gyereket teszteltek, 15 pozitív mintát találtak a kerületben

Szerző • 2021-04-18 • Hírek, Közélet Közel 1200 gyereket teszteltek, 15 pozitív mintát találtak a kerületben bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva144

A kerületünkben a hétvégén 60 egészségügyi dolgozó, gyermekorvos, hivatali munkatársak és önkéntesek szervezéseben mintegy 1200 szűrést végeztek el az óvodások és az alsó tagozatosok körében a hétfői iskolakezdés előtt. 15 pozitív koronavírus mintát találtak.

“Példátlan összefogáson vagyunk túl. A hétfői iskolakezdés előtt 60 egészségügyi dolgozó, gyermekorvos, hivatali munkatársak és önkéntesek szervezéseben tesztelésre hívtuk az óvodásokat, az alsós diákokat és a gyermekintézmények dolgozóit. A két nap alatt csaknem 1200 szűrést végeztünk, amely során 15 pozitív koronavirus mintát találtunk. Az érintett családoknak könnyű gyógyulást kívánok. Amennyiben a helyzet megkívánja a május 10-i felső tagozatos és középiskolás nyitás előtt megismételjük a Kerületben élő diákok tesztelését. Számunkra a lakótársaink biztonsága az első” – írta Facebook-bejegyzésében Szaniszló Sándor polgármester.

Pin It

Kapcsolódó

Hozzászólások letiltva