Több mint 2 millió forint adomány az utasoktól

Szerző • 2015-03-19 • Hírek, Közélet Több mint 2 millió forint adomány az utasoktól bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva2977

Csaknem 2,6 millió forint gyűlt össze a Budapest Airport területén kihelyezett hat adománygyűjtő perselyben az elmúlt év folyamán.

Csaknem 2,6 millió forint gyűlt össze a Budapest Airport területén kihelyezett hat adománygyűjtő perselyben az elmúlt év folyamán. A repülőtéren megforduló utasok három szervezetnek, a WWF Magyarországnak, a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálatnak és a Magyar Önkéntesküldő Alapítványnak a tevékenységét támogathatták.

Az adományokat március 11-én adták át a repülőtéren. Szarvas Gábor a Budapest Airport közösségi kapcsolatokért felelős igazgatója elmondta, hogy a repülőtér a gyűjtés megszervezésével próbált segíteni a társadalmi szerepet vállaló szervezeteknek, és azoknak az utasoknak, akik a hasonló nemes célokért hajlandóak némi anyagi áldozatra.

Úgy gondolom, jelentős összeg gyűlt össze, és az akció idén is folytatódik – mondta Szarvas Gábor.

adomany01_bent

A WWF Magyarország számára 1 158 000 forint gyűlt össze. Sipos Katalin, az alapítvány igazgatója szerint a szervezet stabil működésének fontos eleme az adománygyűjtés.
Harrach Péter Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat alelnöke azt mondta, hogy a rászoruló gyermekek segítése nagy felelősség.

A most kapott 624 825 forintot a szolgálat egészségügyi tevékenységére fordítjuk, legyen szó kisebb műtétekről, vagy akár orvosi eszközök beszerzéséről – fogalmazott Harrach Péter.

Az önkéntesküldő alapítvány számáras 807 ezer forint gyűlt össze. Molnár Zsolt az alapítvány kommunikációs vezetője hangsúlyozta, hogy a 12 éve működő civil szervezetnél évről-évre egyre több fiatal jelentkezik önkéntesnek.

Ők szinte minden földrészen vállalnak 3 hónaptól egyéves időtartamra szolgálatot. Az utóbbi időben a magyar kormány is felismerte az önkéntesség fontosságát, és a Földművelésügyi Minisztérium már a második ciklusban küld ki mezőgazdasági szakembereket, akik legutóbb Azerbajdzsánban, Beninben és Indiában jártak. Az önkéntesség hozadéka, hogy a kinti tapasztalatok visszakerülnek hozzánk. Március végén lesz egy konferencia, amelyre több mint 13 országból közel nyolcvanan érkeznek, és beszámolnak a munkájuk során szerzett tapasztalataikról. Az utasok adományából ezt a konferenciát tudjuk finanszírozni.

(Címlapkép: bien-vivre-chez-soi.com)

bp18.hu, P.A.

Pin It

Kapcsolódó

Hozzászólások letiltva