Új pálya épül az íjászoknak a kerületben

Szerző • 2018-10-27 • Fejlesztések, Hírek, Sport Új pálya épül az íjászoknak a kerületben bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva1793

A Regény utca sportpálya mögötti kanyarjában eltűnt a susnyás, rendezték a terepet, és egy sánc is megjelent, ami nem más mint egy lődomb. Az íjász lövészpályát a Városgazda munkatársai építik – olvastuk a hírt a varosgazda18.hu oldalon.

A Vilmos Endre Sportcentrumban található pályát váltja majd az új hely, a pálya méretét és adottságait tekintve egyedülálló lesz egész Magyarországon. Az új íjászpálya mintegy 9 500 négyzetméteren fekszik majd, a lődomb magassága 3 méteres lesz, erre kerül még fel egy 2 méter magas biztonsági palánk. Előreláthatólag 36 lőállás kap helyet a pályán. A projekt a Városgazda18 Zrt. tervezésében és kivitelezésében valósul meg.

A XVIII. kerületben a MALÉV SC Íjász Szakosztálya már 1952 óta működik. A varosgazda18.hu-nak Siteri Sándortól szakosztályvezető nyilatkozott.

A pályaíjászaton belül az olimpiai kategóriában versenyzünk. Az épülő pályához hasonló nincsen Magyarországon, szeretnénk majd sok versenyt rendezni rajta. Köszönjük a XVIII. kerületi Önkormányzatnak és a Városgazda18 Zrt.-nek is, hogy ilyen szinten támogatják a pálya építését, és ezzel együtt ezt a nagy múltú sportot is – fejezte ki köszönetét a szakosztályvezető.

Pin It

Kapcsolódó

Hozzászólások letiltva