Újraindul a fővárosi lakásrezsi-támogatás

Szerző • 2020-07-01 • Hírek, Közélet Újraindul a fővárosi lakásrezsi-támogatás bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva248

Újraindul a fővárosi lakásrezsi-támogatás, amely július elsejétől, szerdától igényelhető postán vagy a kerületi önkormányzatok ügyfélszolgálati irodáin – közölte a Főpolgármesteri Hivatal az MTI-vel.

A közlemény szerint a távhő-, a víz-, a csatorna- és a szemétszállítási díj megfizetését segítő, éves szinten 24 ezer forintos támogatásra azok a budapesti háztartások jogosultak, amelyek – szociálisan rászoruló vagy fogyatékossággal élő – védendő fogyasztónak minősülnek, és igazolják a védendő áram- vagy gázfogyasztói nyilvántartásba vételüket vagy annak kezdeményezését.

A támogatásra fordított közforrások így a leginkább rászoruló budapestiek lakásfenntartási terheit enyhítik. A védendő áram- és gázfogyasztók körének bővítése pedig a szolgáltatásból való kikapcsolás megelőzését segíti elő – tették hozzá.

A jogosultság megállapítását, a támogatás folyósítását és az egyéb adminisztratív feladatokat a Hálózat Alapítvány végzi – írták.

Pin It

Kapcsolódó

Hozzászólások letiltva