Utcazene kísérte a gyermekzsivajt

Szerző • 2015-06-04 • Hírek, Kultúra Utcazene kísérte a gyermekzsivajt bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva820

Hangulatos mini koncertet adott a Dohnányi Ernő Zeneiskola csellóegyüttese Pestszentimrén, a Pintér Kálmán Szakrendelő előtt május 31-én.

A kerületrész központjában rendezett gyermeknapi programnak nagyszerű zenei aláfestést adott a klasszikus művekből, filmzenék feldolgozásaiból álló térzene.

A Hősök terén lévő játszótér gyermeknapi zsibongása nagyszerűen megfért a csellókon megszólaló zeneművek különleges hangzásával. A színpad elhelyezkedéséből adódóan a rendezvény minden pontján, így az Imre-háznál felállított fagylaltos kocsinál, a játszótéren, a szakrendelő melletti tűzoltó-, valamint rendőrségi bemutatón lévők és a pónilovaglásnál sorban állók is egyaránt örömüket lelték a felcsendülő dallamokban.

A Pestszentimrei Közösségi Házban 2013 óta nagy sikert arató komolyzenei hangversenysorozat szabad térre hozatala jó ötletnek bizonyult. Utcazenebona elnevezéssel tavaly augusztusban rendezték az első koncertet. Idén a nemzeti Kulturális Alap segítségével összesen öt szabadtéri koncertre van lehetőség. Áprilisban a zeneiskola fúvósegyüttesei zenéltek, május 3-án pedig az ének tanszak növendékei adtak anyáknapi műsort a járókelőknek.

bp18.hu, P.A.

Pin It

Kapcsolódó

Hozzászólások letiltva