Utcazenebona koncertsorozat

Szerző • 2015-04-13 • Hírek, Kultúra, Programok Utcazenebona koncertsorozat bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva1228

Idén tavasszal a népszerű Zenebona Pestszentimre megszépült köztereire is kitelepül. Az öt koncertből álló utcazene-sorozat békebeli térzene hangulatot varázsol Pestszentimre főterére.

A szezonnyitó hangversenyen április 19-én vasárnap 11 órakor kezdődik. A Dohnányi Ernő Zeneiskola virtuóz diákjaiból álló kis- és nagy fúvószenekar vidám, lendületes zenekari indulókat és modern átiratokat ad elő a pestszentimrei Hősök terén felállított szabadtéri színpadon. A parádés hangzást a 20-25 fős fa-, és rézfúvósokból, illetve ütősökből álló kamarazenekarok garantálják, Lukács Borbély Ottó és Kis Zoltán vezényletével.

A havonta megrendezésre kerülő színvonalas és látványos koncertek minden bizonnyal felpezsdítik és valódi (tér)zenei élményekkel színesítik majd a megújult pestszentimrei városközpont vasárnap délelőttjeit.

Időpontok:

Ápr. 19. – A Dohnányi Kis- és Ijfúsági Fúvószenekara. Zenekarvezetők: Lukács Borbély Ottó és Kis Zoltán
Május 3. – Majális koncert. Ének Tanszak. Kákay Katalin és Szilágyi Olga vezetésével
Május 31. – Gyermeknapi koncert. Cselló és Ifjúsági Vonószenekar. Lovik Katalin és Tóth Gergely József vezetésével.
Június 14. – Népzene tanszak. Turi András, Koczka Andrea, Gombai Tamás tanítványaival
Aug. 16. – Szűcs Sándor és zenekara húzza a talpalávalót, a koncert után magyar táncház Vörös Árpi vezetésével.

A helyszín minden esetben a pestszentimrei Hősök tere, kezdés 11:00 órakor. Rossz idő esetén a koncertek a Pestszentimrei Közösségi Házban lesznek megtartva. Mindegyik program ingyenes, az NKA (és a PIK) támogatásával valósul meg.

Pin It

Kapcsolódó

Hozzászólások letiltva