Változott a csatornarákötési határidő

Szerző • 2015-06-14 • Csatornázás, Hírek Változott a csatornarákötési határidő bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva1132

A Budapest komplex integrált szennyvízelvezetése (BKISZ) projekt keretében 2014 óta folynak a csatornázási munkálatok a XVIII. kerületben. A program azonban még nem mindenhol fejeződött be, ezért Ughy Attila javaslatára csak 2016. március 1-jétől változik a vízfogyasztás-alapú díj, s azoknak sem kell a megemelt összeget fizetni, akiknek az értesítőt a Fővárosi Településfejlesztési és Környezetvédelmi Kft. már kiküldte.

A BKISZ projekt keretében Pestszentlőrinc-Pestszentimrén 93 kilométer csatornahálózat épül meg, aminek révén közel 7200 háztartás csatlakozhat a hálózathoz.

A szennyvízelvezetéssel kapcsolatos kötelező helyi közszolgáltatásról szóló rendelet szerint 2015. március 1-jéig lehetett kedvezményes díjat fizetni azoknak az ingatlantulajdonosok, akik nem a vízfogyasztáson alapuló elszámolást választották.

Mivel a csatornázási munkálatok még nem mindenhol fejeződtek be, így a rákötéseket sem lehetett mindenhol megoldani, Ughy Attila polgármester kezdeményezte a Fővárosi Önkormányzatnál, hogy a határidőt módosítása a fővárosi közgyűlés. A május végi ülésen erről döntés is született, így 2016. március 1-jéig az ingatlanon átvett folyékony hulladék mennyisége után fizethetik az érintettek a díjat.

A beruházásban érintett ingatlantulajdonosok kötelezettségeit egységesen szükséges szabályozni, ennek érdekében pedig célszerű megvárni a projekt teljes befejezését. Mindez azt is jelenti, hogy az ingatlanok közcsatornára kötési lehetősége a teljes beruházás tekintetében egy évvel, vagyis ugyancsak jövő év március 1-jéig meghosszabbodott.

Halasztást nyertek
Információink szerint a Fővárosi Településfejlesztési és Környezetvédelmi Kft. az eredeti határidőnek megfelelően az ingatlantulajdonosok egy részének már kiküldte az emelt díjakról szóló értesítőt, ám az időközben megszületett fővárosi rendelet természetesen felülírja ezt a díjszámítást. Azaz az érintetteknek nem kell befizetniük a magasabb összeget, a korábbi számítás maradt érvényben.

bp18.hu, Sütő-Nagy Zsolt

Pin It

Kapcsolódó

Hozzászólások letiltva