Március 31-ig kell bejelenteni a vendéglátóhelyek státuszát

Szerző • 2021-01-25 • Hírek, Közélet Március 31-ig kell bejelenteni a vendéglátóhelyek státuszát bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva119

A kereskedelmi tevékenységek végzésének feltételeiről szóló 210/2009. (IX. 29.) Kormány rendelet 31. § értelmében a 2021. január 1-ig bejelentett vendéglátó üzletek esetén a kereskedőknek legkésőbb 2021. március 31-ig be kell jelenteniük az illetékes területi jegyzőnek, hogy az általa üzemeltetett vendéglátóhely melyik üzlettípusba tartozik (étterem, büfé, cukrászda, kávézó, gyorsétterem stb.). A bejelentéseket kerületünkben a márciusi határidőig az engedely@bp18.hu, vagy az uszi@bp18.hu e-mail címekre kell megküldeni – írta tájékoztatójában az önkormányzat.

A Kormányrendelet értelmében a vendéglátó tevékenység megkezdésének szándékát be kell jelenteni a tevékenység helye szerinti települési önkormányzat jegyzőjénél (Budapesten a kerületi önkormányzat jegyzőjénél, a Fővárosi Önkormányzat által közvetlenül igazgatott terület tekintetében a fővárosi főjegyzőnél), aki a nyilvántartásba vételt követően a bejelentés másolatát megküldi az illetékes Megyei Kormányhivatal Élelmiszerlánc-biztonsági és Állategészségügyi Igazgatóság Járási Állategészségügyi és Élelmiszer-ellenőrző Hivatalának – írta a NÉBIH a weboldalán.

Azt, hogy a bejelentésben milyen adatokat kell feltüntetni és milyen dokumentumot kell csatolni a rendelet 1. számú melléklete tartalmazza, amit ide kattintva lehet megtalálni.

Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt (illusztráció)

Pin It

Kapcsolódó

Hozzászólások letiltva