Zöldül a Duna-part – új sétányok és bicikliút

Szerző • 2015-07-15 • Fejlesztések, Hírek Zöldül a Duna-part – új sétányok és bicikliút bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva1412

Hamarosan hat és fél kilométer hosszú úton sétálhatunk végig Budapesten a Duna partján? A tervpályázatok mindenesetre már készülőben vannak.

Egyre több szó esik a Duna-partokról és arról, hogy a vízpart melletti területek nincsenek jól kihasználva. Az elmúlt pár évben történt pár pozitív fejlemény a nem túl fényes helyzet javítására, például megjelent a Raqpart. Ez a fejlesztés valósággal eltörpül majd a két-három éven belül megvalósuló „A” és „B” projekt jelentősége mellett.

Ha minden a tervek szerint halad, akkor két-három éven belül a Szabadság hídtól a Dagályfürdőig 6,5 kilométer hosszú szakaszon sétálhatunk végig a pesti oldalon.


A pesti oldalon a Korzó jelenleg is népszerű, de gyalogos szempontból innen túl a felső, és az alsó rakpart is kihalt. A jó hír, hogy a Szabadság híd és a Kossuth tér között forgalomcsillapítás (sebességkorlátozás) várható, eltüntetnék a szalagkorlátokat, a zöldterületek gyarapodnának, a sétány és az úttest egy szintbe kerülne, és kerékpárutakat is kialakítanának. Az Urbanista blog szerint még nem tiszta, hogy a ráncfelvarrástól miért lesz kevesebb autó, a részletek egyelőre homályosak…

A másik jó hír, hogy meghosszabbítják a gyalogos- és biciklisbarát sétányt a Kossuth tértől a 2017-es úszó vb helyszínéig, illetve a Dagály fürdőig. Mivel a Kossuth tér és a Margit híd között jelenleg túl kevés hely van, ezért a jövőben a rakpart szélesítésére is számíthatunk. A tervek leírása szerint a Dráva utca és a Dagály között 6 méter széles gyalogos-kerékpáros sétány megépítése várható, ez nagy változás lesz a mostanihoz képest, hiszen pillanatnyilag itt mindössze egy keskeny ösvény kanyarog.

A homályos részletek és konkrétumok a tervpályázat eredményének kihirdetése után látnak napvilágot, ezért érdemes figyelni a híreket, hogy ne maradjunk le semmilyen fontos eseményről.

Pin It

Kapcsolódó

Hozzászólások letiltva